Društvo

SPECIJALNA JEDINICA Na zahtjev NATO, Turska šalje komandose na Kosovo

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je na zahtjev Komande združenih snaga NATO-a određen bataljon specijalaca i da su počele pripreme za prebacivanje turskih vojnika u kasarnu „Sultan Murat“ na Kosovu do 5. juna, prenijela je agencija Anadolija.

U pisanoj izjavi Ministarstva, u vezi sa dešavanjima na Kosovu, navodi se da Turska nastavlja da doprinosi regionalnom i globalnom miru i stabilnosti u okviru misija UN, NATO, EU i OEBS-a i bilateralnih odnosa.

U tom kontekstu, Ministarstvo je saopštilo da pomno prate dešavanja na Balkanu, kao regionu sa zajedničkim historijskim i kulturnim vrijednostima sa Turskom.

Navodi se da Turska iskazuje konstruktivan stav i poziva strane na uzdržanost u rješavanju nedavnih događaja u sjevernom dijelu prijateljske i bratske zemlje Kosovo, koji nanose štetu regionalnoj bezbjednosti i stabilnosti, kroz dijalog.

„Nakon dešavanja na Kosovu, na zahtjev Komande združenih snaga NATO-a/Napulj, bataljon specijalnih pripadnika pri komandi naše 65. mehanizovane pešadijske brigade, koji je ranije bio raspoređen u sastavu snaga NATO-a na Kosovu, određen je kao rezervna jedinica i počele su pripreme za njegov transfer“, navodi se u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Anadolija

Više iz rubrike

Back to top button