Region

IZVJEŠTAJ POLICIJE Bošnjak napadnut ispred seoske džamije

Mještanin sela Gornja Kmenica, Senad Sejfić, kod Zvornika večeras je teško pretučen na putu ispred seoske džamije.

Prema još nepotvrđenim informacijama, pretukli su ga dvojica mještana Srba iz susjednog sela Donja Kamenica po imenu Bane Jovanović i Bojan Bogićević, koji su trenutno privedeni u prostorije Policijske stanice u Zvorniku.

Od mještana Kamenice, koji su se, njih pedesetak, trenutno okupili na Diviču u namjeri da, u znak protesta, krenu prema sjedištu Gradske uprave u Zvorniku, saznajemo da se napad na Senada Sejfića dogodio večeras oko 20 sati, saznaje Politicki.ba.

Naime, Sejfić se vozilom kretao pored džamije, navodno da je bio pošao u džamiju na namaz, a potom u Tuzlu, kada je naišlo nekoliko vozila, koja su dolazila iz pravca Šekovića.

Vozila su opkolila Sejfićevo vozilo, u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, Jovanović i Bogićević, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave..

Jedna mještanka koja je vidjela šta se događa počela je da vrišti i poziva komšije koje su Senadu pritekle u pomoć, da bi napadači potom pobjegli u pravcu Donje Kamenice. Komšije su Sejfića odmah odvele u Policijsku stanicu u Zvorniku i prijavile slučaj, nakon čega su napadači odmah privedeni.

Jedan od mještana Kamenice, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, u izjavi za Politicki.ba je kazao da Bošnjaci neće dozvoliti da ih na njihovim imanjima i u njihovim kućama bilo ko napada, te da će pod hitno tražiti da se o svemu očituje i gradonačelnik Zvornika.

“Ovo nije prvi put da pojedinci iz Donje Kamenice pokušavaju napadati Bošnjake koji su se nakon agresije vratili na svoje.

Neka svi znaju to nećemo dozvoliti. Ako nas legalni entitetski organi neće zaštititi neka to kažu”, ogorčen je naš sagovornik.

Trenutno je Sejfić još u prostorijama Policijske stanice u Zvorniku, nakon čega bi trebao biti odveden na ljekarski pregled u Tuzlu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Politicki.ba

Više iz rubrike

Back to top button