Društvo

POSVEĆEN NAPADU Na Kosovu se zabranjuje emitovanje kanala Arena Sport zbog prijetećeg spota

Nezavisna komisija za medije na Kosovu (IMC) zatražila je od distribucijskih operatera u ovoj zemlji da prestanu emitirati Arenine kanale.

Ova mjera vrijedit će do druge odluke IPC-a. Prema riječima predsjednika Komisije Jetona Mehmetija, odluka IPC-a donesena je nakon što su kanali Arena emitirali sadržaj koji je u suprotnosti s propisima IPC-a.

“Riječ je o prijenosu videoporuka koje dolaze iz Srbije koje sadrže tekstualni sadržaj koji veliča napad na sjeveru i sadrži prijeteće poruke za građane Kosova”, rekao je Mehmeti.

Prema njegovim riječima, to je u suprotnosti s članom 19. IPC odluke.

“Hitna akcija je da se nakon saznanja da su emitirane odmah prekinu prijenosi Arene jer je takva poruka u suprotnosti s propisima i narušava sigurnost u zemlji”, rekao je Mehmeti.

To su podržali i drugi članovi IPC-a koji su prijenos takvih poruka opisali kao uznemirujući i ozbiljan prekršaj.

Arena sport na Kosovu emituju operateri Artmotion, IPKO, Kujtesa, Telkos i MTS.

Na tim je kanalima više puta emitiran prijeteći videospot u kojem se na srpskom kaže “Pamtićemo” veličajući trojicu napadača ubijenih u Banjskoj u Zvečanu 24. septembra, koji su bili dio grupe koja je napala kosovsku policiju, pri čemu je ubijen pripadnik kosovske policije Afrim Bunjaku.

Kako navode iz KPM-a, emitiranje Arena kanala kod ovih kabelskih operatera već je prekinuto.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button