Društvo

ŠTA BI BILO DA SU NOSILI ZASTAVE IZRAELA? Policija Kosova privela svata iz Novog Pazara jer je nosio palestinsku zastavu (VIDEO)

Snimci pokazuju automobile s novopazarskim registarskim tablicama i policiju koja im prilazi s namjerom da oduzme zastave.

Policija Kosova je zaustavila automobilsku kolonu koja se iz Sandžaka zaputila na vjenčanje u Peć jer su se na nekim od automobila vihorile palestinske zastave.

Snimci koje je objavila kos_data pokazuju automobile s novopazarskim registarskim tablicama i policiju koja im prilazi s namjerom da oduzme zastave.

Zastave su potom skinute i oduzete, a jedna osoba privedena je u policijsku stanicu.

Podsjetimo, odmah nakon napada koji je Hamas izveo 7. oktobra Premijer Kosova Albin Kurti osudio je napade navodeći da su “misli građana Kosova s narodom Izraela”.

“Republika Kosovo nedvosmisleno osuđuje današnje terorističke napade na Izrael. Naše misli su s narodom Izraela tokom ovog nevjerovatno izazovnog vremena. Osuđujemo sve akte nasilja i nepokolebljivo smo solidarni s onima koji su pogođeni”, naveo je Kurti na X-u.

Pogledajte video OVDJE!


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Stav.ba

Više iz rubrike

Back to top button