Hronika

MJESTO BANJSKA Novi snimak: Snajper pogodio jednog napadača tokom bijega iz manastira, ostali se razbježali

Društvenim mrežama se širi ranije neobjavljeni video napada u Banjskoj na kojem se može vidjeti povlačenje naoružanih napadača prema obližnjoj šumi.

Kako se može vidjeti na videosnimku koji je viralan na društvenim mrežama četvorica napadača skrivaju se iza jednog manjeg objekta u krugu samostana.

U jednom trenutku, napuštaju zaklon i pokušavaju se domoći šume, no tada metak pogađa jednog od njih i on ranjen pada na zemlju nadomak šume

Ono što je zanimljivo jest da drugovi pogođenog napadača nisu ni u jednom trenutku pokušali mu pomoći, nego su pobjegli i ostavili ga da leži.

Podsjećamo, prije tačno sedam dana u Selu Banjska na Kosovu došlo je do napada na Policiju Kosova koju je počinila grupa naoružanih Srba.

U napadu je ubijen jedan policajac Kosova, kao i najmanje tri napadača. Više ih je povrijeđeno. Odgovornost za napad preuzeo je Milan Radoičić, bivši potpredsjednik Srpske liste sa Kosova. On je, nakon bijega u Srbiju, jučer saslušan u MUP-u Srbije.

Snimak je uznemirujućeg sadržaja.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button