Društvo

Na Kosovu počela informativna kampanja o liberalizaciji viza

Na Kosovu je danas počela informativna kampanja o liberalizaciji viza, a građanima je objašnjeno da po stupanja na snagu odluke o viznoj liberalizaciji 1. januara 2024. godine, neće moći da borave u neku od zemalja EU duže od 90 dana, prenosi Reporteri.

Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici Evropske integracije Kosova, vizna liberalizacija također ne dozvoljava građanima da rade i školuju se u šengenskom prostoru.

„Liberalizacija viza je veoma važan korak za građane Kosova! To znači da sada imate mogućnost putovanja bez vize za kratkoročne boravke, uključujući putovanja, posjete porodicama, nekoliko puta godišnje. Pazite, međutim, da ne pređete 90 dana“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su za putavnje bez vize potrebni biometrijski pasoš, dokaz o svrsi putovanja, rezervacija smještaja, detalji o putovanju, dokument za automobil i dokaz o dovoljnim finansijskim sredstvima.

„Budite oprezni, vizna liberalizacija vam ne omogućava da radite, pohađate školu ili studirate u šengenskom prostoru”, navodi se u objavi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button