Društvo

PORIJEKLOM IZ GORE Aplikacija Dhikr (Zikr) programera Emina Eminija iz Radeše postaje sve popularnija

Verzija 4.0 sve popularnije aplikacije Dhikr (Zikr) programera Emina Emini iz Radeše donosi mnogo inovacija. Aplikacija Dhikr, za one koji još nisu upoznati, je aplikacija za iOS uređaje (iPhone, Apple Watch i iPad) pomoću koje možete računati svoj zikr.

Vrlo je jednostavna za korišćenje na više jezika, nudi vam olakšicu da koristite samo jezik tokom dana uz zikr. Možete sami odabrati šta ćete spomenuti, ali aplikacija nudi i preporučene i potvrđene zikrove.

Aplikacija je dostigla 100.000 preuzimanja i nalazi se na 6. mjestu u App Store-u među ostalim brzorastućim aplikacijama.

Noviteti u novoj verziji su impresivni, zahvaljujući AI metodi (umjetna inteligencija). Uz pomoć glasa koji aplikacija prepoznaje i razlikuje od ostalih riječi, možete zikriti bez upotrebe prstiju ili ruke. Aplikacija prepoznaje samo riječi zikra, ali ne i druge riječi, tako da možete zikriti i prekinuti zikr govoreći bez da aplikacija broji vaš zikr.

Ostale funkcije u aplikaciji pomoći će vam da naučite druge zikrove, da postignete ciljeve u brojanju zikrova i da svakodnevno postižete i povećavate zikr.

Možete je besplatno preuzeti na App Store
https://apps.apple.com/app/dhikr-app-tasbeeh/id1006622874

Emin Emini je rođen u Prizrenu, odrastao je u Gnjilanu, gdje je završio osnovnu školu i medresu kao srednju školu, obe na albanskom jeziku. Osnovne studije računarstva i tehnologije završio je u Prištini.
Završio je tri specijalizacije u Lisabonu, Portugal.
– Razvoj aplikacije za telefone;
– Umjetna inteligencija;
– Rad sa satelitima u svemiru.
Trenutno radi kao softverski inženjer i vođa ekipe u Zagrebu, Hrvatska.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Gora

Više iz rubrike

Back to top button