Društvo

OSNOVNI SUD U MITROVICI Pošta Kosova ne isporučuje pošiljke na sjeveru, sud traži pomoć od policije

U Osnovnom sudu u Mitrovici, na desetine ročišta u posljednja četiri mjeseca je odloženo jer dokumenti nisu dostavljeni strankama na sjeveru Kosova, navodi Koha.

Kako je iz Osnovnog suda rečeno za Kohu, pozivi za ročišta nisu dostavljeni određnim licima, zbog nemogućnosti da se pronađe tačna adresa.

Sud je zatražio i pomoć policije, kako bi dostavili poziv za ročište.

„Sa ovim problemom se najviše suočava Osnovni sud u Mitrovici, sa istim pritužbama i zabrinutostima od 7. novembra. To su okolnosti koje nam predstavljaju ozbiljne poteškoće u suočavanju sa predmetima.

Obavještavamo vas da smo u posljednje vrijeme imali nekoliko otpremnica koje su nadležni službenici Pošte proslijedili na adrese koje je odredio sud. Što se tiče mogućnosti rješavanja problema preko policije, isprobali smo i ovu alternativu. Ali mogućnosti su male. Policija nije u mogućnosti da se nosi sa sudskim pozivima na terenu za sjeverni dio. Policija postupa po nalozima suda na graničnim prijelazima u odnosu na okrivljene u postupku”, navodi se u odgovoru Osnovnog suda.

Iz Pošte za Kohu kažu da su ralozi za neisporuku barikade koje su postavljene prošle godine, neprihvatanje pošiljki od strane stranaka i zabrinutost za bezbjednost poštara iz srpske zajednice.

Međutim, problemi nisu otklonjeni ni nakon uklanjanja barikada, ukazuje Koha.

Posljednje ročište koje je zbog toga otkazano je građansko od 16. marta. Dokumenti suda u Mitrovici vraćeni su uz obrazloženje da „adresa nije pronađena” i zbog „situacije”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha

Više iz rubrike

Back to top button