Društvo

PREMIJER KOSOVA Kurti: Stanje manjinskih zajednica nije dobro, žive u siromaštvu i diskriminisane su

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da su institucije svjesne da stanje manjinskih zajednica na Kosovu nije dobro. On je, na prvom regionalnom Samitu za zaštitu od rasne diskriminacije, rekao da postoji mnogo izazova za poboljšanje njihovog položaja, prenosi Koha.

Prema njegovim riječima, još uvijek ima mnogo izazova, situacija u zajednicama nije dobra kako sa aspekta diskriminacije tako i sa aspekta siromaštva i nedostatka mogućnosti u socio-ekonomskom aspektu.

Kako je dodao, značajan dio diskriminacije se dešava i ponavlja, jer se ne oglašava i ne prijavljuje.

Kurti je pozvao da se slučajevi diskriminacije prijave na digitalnoj platformi za zaštitu od diskriminacije za zajednice Roma, Aškalija i Egipćana.

“Razvojni napredak naših društava možemo mjeriti ne po tome kako žive oni koji imaju najviše, jer znamo da oni koji imaju lako i brzo prave razliku, već po onima koji imaju najmanje. Zato sam kao premijer svih građana, bez obzira na porijeklo i etničku ili vjersku pripadnost, posvećen svima podjednako, ali najviše i prije svega onima kojima je to najpotrebnije”, naglasio je Kurti.

On je rekao da će nastaviti rad na poboljšanju uslova života u zajednicama i dodao da je na Kosovu zagarantovana ravnopravnost građana.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button