Društvo

MUP KOSOVA Poslije 21. novembra kazna od 150 eura za srpske tablice

Svim vlasnicima automobila sa srpskim tablicama na Kosovu od 1. novembra bit će izrečena opomena sa zahtjevom da odu u Centar za registraciju vozila, izjavila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Nora Fetoshi, prenosi Reporteri.

Fetoshi je za Radio Slobodna Evropa rekla da će od 21. novembra ove godine do 21. januara 2023. godine, vlasnici koji i dalje imaju automobile srpskih registarskih oznaka na Kosovu biti kažnjeni sa 150 eura.

Fetoshi je navela da će svi vlasnici automobila sa srpskim tablicama moći da koriste pogodnosti preregistracije automobila na RKS tablice do 30. marta.

Vlada Kosova je ranije saopštila da odluku o registarskim tablicama sprovede u tri faze.
Prema novom planu, od 1. novembra do 21. novembra bit će izrečena opomena za vlasnike automobila sa srpskim tablicama, a od 21. novembra do 21. januara kazna.

Prema odluci Vlade, kasnije će se koristiti probne registarske tablice, a posle 21. aprila automobili sa tim tablicama neće moći da se kreću na Кosovu.

Prema podacima policije do sada je svega 20 vozila od koliko se procjenjuje da ih ima – 9.000 preregistrovano na RKS tablice.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button