Društvo

MINISTRICA PRAVDE Haxhiu: Od početka godine na Kosovu prijavljeno 1.109 slučajeva nasilja u porodici

Ministrica pravde Albulena Haxhiu rekla je na današnjoj sjednici Skupštine da je za prvih šest mjeseci ove godine na Kosovu prijavljeno 1.109 slučajeva nasilja u porodici, prenosi Telegrafi.

Ona je to izjavila nakon što je poslanica Alijanse za budućnost Kosova Albana Bytyqi izrazila zabrinutost zbog porasta slučajeva porodičnog nasilja i seksualnog uznemiravanja, postavljajući pitanje ministarki šta ministarstvo radi u vezi sa tim i tražeći tačne podatke o prijavljenim slučajevima tokom 2022. godine.

Haxhiu je odgovorila da se broj prijavljenih slučajeva i dalje smatra malim. Ona je saopštila da Ministarstvo pravde sarađuje sa bezbjednosnim i pravosudnim institucijama kako se ovakvi slučajevi ne bi zanemarili.

„Samo od januara do sada prijavljeno je 1.109 slučajeva nasilja u porodici, ali moja glavna briga je to što se smatra da je broj prijavljenih slučajeva mali”, rekla je Haxhiu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Telegrafi

Više iz rubrike

Back to top button