Lokalne

KURBAN BAJRAM Udruženje “Snaga Mladih” podijelilo bajramske paketiće za najmlađe mještane sela Planjane

Udruženje “Snaga Mladih” je osnovano mjeseca oktobra 2021. godine, nastalo je kao skup omladine sela Planjane, gdje je kasnije preraslo u udruženje koje se bori za promjene u svome selu.

Krenuli su i sa humanitarnim akcijama, gdje su vidjeli da imaju punu podršku naše zajednice i dijaspore, te su odlučili da nastave sa humnatiranim akcijama.

U svojim humanitranim akcijama udruženje “Snaga Mladih” pomaže Bošnjačkoj zajednici širom Kosova. Do sada su sproveli nekoliko humanitarnih akcija, kao što su podijela namirnica porodicama u potrebi, zajedničkih seoskih iftara, čišćenje javnih površina sela, pa sve do podijele bajramskih paketića za naše najmlađe.

Povodom Kurban-bajrama udruženje je danas podijelilo bajramske paketiće za djecu u selu Planjane.

“S’ obzirom da ovakvo nešto nikada nije postojalo u našem selu, djeca, mještani našeg sela kao i naša dijaspora su se stvarno obradovali našoj današnjoj akciji”, navodi član udruženja.

Donatori današnje akcije smo sami članovi udruženja, mještani našeg sela, kao i naša dijaspora.

“Zahvalni smo našoj dijaspori i našim mještanima koji uvijek žele pomoći”, dodaje član udruženja.

“Današnja akcija je krenula nakon podne namaza. Čestitali smo Kurban-bajram jedni drugima, zatim je imam sela Planjane Selvir Azari djeci na zanimljiv način približio vjeru. On je postavljao zanimljiva islamska pitanja djeci koja su došla na podijeli paketića. Nakon toga su bajramski paketići podijeljeni djeci”, pojašnjava Almes Šabani.

“Nadamo se da ćemo ustrajati i nastaviti sa našim akcijama. I zaista ovo je vakat krupnih promjena na ovim podnebljima”, dodaje Almes Šabani.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
www.kosovo-press.info

Više iz rubrike

Back to top button