Lokalne

"ŽUPO, NISI SAMA!" Protest u Rečanu: Mještani Župe zatvorili put na sat vremena tražeći sigurnost

Danas, 3. septembra, održan je masovni protest u selu Rečane kako bi se izrazilo duboko nezadovoljstvo zbog opasnog stanja puta Prizren – Rečane. Više stotina mještana Župe okupilo se kako bi skrenuli pažnju na rastući problem i zahtijevali odgovarajuće akcije od nadležnih vlasti.

U sklopu protesta, put Prizren – Rečane bio je zatvoren na sat vremena, što je bilo planirano kao snažan simbol upozorenja. Ovo zatvaranje puta privuklo je pažnju vozača i prolaznika te ih podsjetilo na opasnost s kojom se suočavaju svakodnevno dok koriste ovaj put.

Na skupu su govorili brojni mještani Župe, politički predstavnici, predstavnici omladine, koji su izrazili svoju zabrinutost i frustraciju zbog dugotrajnih problema s putem. Istaknuli su koliko je opasno za školsku djecu i sve stanovnike tog područja prolaziti pored odrona i potencijalno smrtonosnih situacija.

Mještani su naglasili da neće prestati sa zahtjevima za hitnim rješenjima sve dok se ne osigura sigurnost na ovom putu.

Protest u Rečanima ističe važnost zajedničkog djelovanja zajednice i upornosti građana u borbi za svoja prava i sigurnost. Nadaju se da će njihov glas biti čujan i da će nadležne institucije poduzeti odgovarajuće korake kako bi riješile ovaj dugotrajni problem.

Video: Čarli M. Nedzo


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
KosovoPress

Više iz rubrike

Back to top button