Lokalne

DOSTA JE ČUTANJA Protest protiv opasnih radova u Duvskoj Klisuri: Građani zahtijevaju hitno djelovanje

Građani sela koji svakog dana prolaze niz Duvsku Klisuru, uz podršku Naše Inicijative, pripremaju se za masovni protest zakazan za nedjelju, 3. septembra, kako bi izrazili duboku zabrinutost zbog kontinuiranih opasnih radova koji ugrožavaju njihovu sigurnost. Ovi radovi, koji traju već nekoliko godina, stvaraju ozbiljnu opasnost za sve koji koriste ovu putnu rutu.

Iako Duvska Klisura predstavlja ne samo važan putni pravac već i dom mnogima, stanje klisure postaje sve zabrinjavajuće s obzirom na česte odrone i erozije koje ugrožavaju infrastrukturu i sigurnost stanovnika. Ovi incidenti postali su svakodnevna stvarnost, stvarajući osjećaj nelagodnosti i straha među ljudima.

Naša Inicijativa, politička partija, lokalna grupa aktivista i građana, prepoznala je važnost podizanja svijesti o ovom pitanju te organizuje mirni protest kako bi skrenula pažnju vlasti na hitnu potrebu za sanacijom i obnovom Duvske Klisure. Jedan od glavnih strahova građana je približavanje početka školske godine, kada će broj djece koja svakodnevno prolaze ovim putem značajno porasti. Kontinuirani odroni i erozije stvaraju realnu opasnost po njihovu sigurnost, a roditelji su opravdano zabrinuti.

„Naša djeca se svakodnevno suočavaju s ovim rizikom. Mi ne želimo da se dogodi tragedija prije nego što vlasti preduzmu potrebne korake“, istakao je jedan od organizatora protesta.

Lokalni zvaničnici su upoznati sa situacijom i zahtjevima građana, ali dosadašnji odgovor nije bio dovoljno efikasan. Građani traže brzu reakciju i adekvatne mjere kako bi se osigurala sigurnost prolaznika Duvske Klisure.

Naša Inicijativa poziva sve građane da se pridruže ovom mirnom protestu i podrže zahtjev za hitnim djelovanjem kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit svih koji koriste put kroz Duvsku Klisuru.

U nadi da će protest privući pažnju nadležnih institucija i potaknuti promptne akcije, građani naselja koji svakodnevno prolaze kroz Duvsku Klisuru pokazuju odlučnost i jedinstvo u zaštiti svoje zajednice. Svi zajedno se nadamo da će njihov glas biti čujan i da će se brzo pronaći rješenje koje će osigurati bezbjednost i prosperitet ovog područja.

Protest će se održati u selu Rečane, 03. 09. u nedjelju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button