Društvo

NAJPOGOĐENIJA PRIŠTINA Lufthansa smanjuje letove za Balkan i Kosovo u julu i avgustu

Avio-kompanija Lufthansa značajno će smanjiti letove iz Evrope ka Balkanu u julu i avgustu, a najviše će biti pogođena Priština, jer će biti smanjen broj letova iz Ciriha i Dizeldorfa, prenosi Gazeta Express.

“Lufthansa će otkazati više od 3.000 letova u julu i avgustu zbog nedostatka osoblja što izaziva poremećaje u avio-kompanijama i aerodromima širom Evrope i Sjeverne Amerike. Smanjenje usluga, a u nekim slučajevima i suspenzija odredišta, uticat će na skoro sva tržišta koja opslužuje Lufthansa grupa na Zapadnom Balkanu”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Eurowings, koja je u vlasništvu Lufthansa grupe, smanjit će broj letova za Prištinu iz Ciriha i Dizeldorfa.

U međuvremenu kako navodi Aerorutes, ovog jula će sama Lufthansa smanjiti svoje operacije od Minhena do Beograda za 58 letova mjesečno umjesto prvobitno planiranih 93. Avio prevoz iz glavnog grada Bavarske ka Zagrebu bit će smanjen sa 31 na 28 letova. Njemački prevoznik će takođe otkazati jednomjesečnu rotaciju od Frankfurta i Minhena do Ljubljane, sa 61 na 30 letova na rasporedu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Gazeta Express

Više iz rubrike

Back to top button