Politika

BEOGRAD - PRIŠTINA Vučić “poludio” nakon izjave ministra policije Kosova: Ima li Danilo veze s napadom?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras navode ministra unutrašnjih poslova Kosova Xhelala Sveçle o tome da je Vučićev sin Danilo učestvovao u terorističkom napadu na Kosovu.

“Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvijenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako sudjelovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovjek primijeti je kad neko napada tuđe porodice, djecu, jer mu se oni uvijek čine kao najlakše mete”, napisao je na Instagramu.

Vučić je dalje poručio da njegov sin nema nikakve veze s tim, osim što “voli Srbiju, Kosovo, kao njen dio, u skladu sa Poveljom UN-a”.

“Pokušao si Kurti i dugim cijevima majicu da mu skineš, nisi uspio. Ćerku si mi vrijeđao, onako, junački i muški kako samo ti umiješ. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišeš srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobijediti”, napisao je Vučić.

Ministar policije Kosova Xhelal Sveçla izjavio je da su pronašli dokumentaciju jednog napadača koji je prema njihovim informacijama nekoliko puta bio na Kosovu sa sinom Aleksandra Vučića Danilom Vučićem.

“To je još jedan dokaz da Vlada Srbije, Aleksandar Vučić lično zajedno sa ministrom odbrane i šefom Armije Mojsilovićem su bili uključeni. Danilo je već nekoliko puta bio ovdje, on je podgrijavao nacionalističke emocije kod lokalnih Srba. A sada dokazujemo i njegove direktne veze sa najekstremnijim elementima”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Kosova i dodao da je izvjesni Milorad Jevtić četiri puta bio s Danilom Vučićem na Kosovu, od pet posljednjih posjeta.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button