Politika

KAŽE DA JE ON NAREDIO Osmani za CNN: Objavit ćemo nove dokaze da Vučić stoji iza napada na sjeveru Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani u intervjuu za CNN rekla je da je napad na sjeveru direktno povezan sa srbijanskim vlastima. Kazala je da će idućih dana biti objavljeni novi dokazi koji će pokazati da iza toga stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Osmani je rekla da nema potvrde da je srpska vojska napustila granicu s Kosovom.

“Ovu informaciju nisu potvrdili naši međunarodni saveznici”, rekao je Osmani u intervjuu sa Christiane Amanpour.

Kazala je da je “čin agresije bio jako dobro isplaniran, poput onog 2014. na Krimu”.

“Inicijalno su izgradili vojne baze na liniji od 400 kilometara i željeli su da prvo bude napetost na sjeveru, a zatim su planirali napad. To bi pomoglo Vladimiru Putinu da otvori novi front. Ovo je bilo kao u vrijeme Slobodana Miloševića 90-ih godina”, rekla je Osmani.

“Postojali su jasni videosnimci kako Radoičićeva grupa vježba u Srbiji. Također, oružje koje smo zarobili ne pripada običnim ljudima. Vidimo vezu između Radoičića i Vučića u raznim susretima kada su viđeni zajedno”, rekla je Osmani

Osmani je dodala da su svi dokazi koje imaju o ovom napadu vezani za čelnike Srbije.

“U narednim danima objavit ćemo nove dokaze koji pokazuju da iza ovoga stoji i naređuje Vučić. U početku je postojala snažna kampanja prije nego što se napad dogodio”, istakla je Osmani.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button