Lokalne

MJEŠTANIMA ŽUPE NAJTEŽE Radovi na putu Prizren – Prevalac kasne dvije godine (VIDEO)

Radovi na putu Prizren – Prevalac započeti su prije dvije godine i još uvijek nisu završeni.

Mještani sela Župe žale se da im radovi otežavaju kretanje zbog teškog stanja puta, dok ekonomski operater kaže da su u dinamičkom planu predviđenom za ovaj projekat.

Radovi na ovom putu traju više od dvije godine.

Mještani sela Župe izražavaju nezadovoljstvo zbog kašnjenja radova.

Lomimo auta dok idemo ovim putem, put je dosta vremena blokiran, treba da krenemo sat vremena ranije kako bi smo stigli na vrijeme“, rekao je za RTK Zaim Smajli, mještanin sela Mušnikovo.

“Tri godina se put radi, vidite i sami kakvo je stanje puta, niko nam ne dolazi, 80% ljudi ne dolazi zbog ovakvog puta“, rekao je Senad Bajrami, mještanin Gornjeg Sela.

Ovaj put je nama prioritet jer nas povezuje sa Brezovicom i Štrpcem, tamo je razvijen turizam, imamo dosta problema sa klizištima, zato je potrebno rekonstruisati ovaj put“, rekao je Amir Rustemović.

Produženje radova na ovoj saobraćajnici također otežava privredu koja se u ovom dijelu razvija.

Preduzeća u Župi propadaju. Možemo slobodno reći da su se radovi odužili i da privreda ne može da radi kako treba. Mi se nalazimo u trenutku kada kreće turizam, vrlo brzo će se naši sugrađani vratiti. Tražimo i apelujemo na ministartsvo da ubrza radove“, rekao je Seda Bajrami, mještanin sela Mušnikovo.

Ekonomski operater kaže da radi po dinamičkom planu, a slaže se da su teškoće kretanja stanovnika realne.

Imaju određene poteškoće, zato što druga alternativa ne postoji, postoje prepreke i ponekad se moraju zatvoriti putevi. Sada smo pri finalizaciji ovog projekta, ali imamo još posla, bio je jako težak teren“, kaže Šabani.

U slučajevima urušavanja puta, mještani Župe moraju putovati alternativnim putem kojim trebaju preći veliki broj kilometara kako bi stigli do svoje kuće.

U međuvremenu, Ministarstvo za infrastrukturu nije odgovorilo o trajanju i toku ovih radova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
KosovoPress / Zeri

Više iz rubrike

Back to top button