Lokalne

NEZADOVOLJSTVO “Oduzimanje nije opcija koju ćemo prihvatiti” – poručili su sa skupa u Gornjem Ljubinju

Školski autobus koji je vozio djecu duže od 20 godina je prije više od mjesec dana oduzet od strane opštinskih vlasti. Autobus je vozio učenike iz Gornjeg i Donjeg Ljubinja.

Zbog ove aktivnosti od strane opštine jasno je vidljiva uznemirenost i opravdana zabrinutost kod mještana sela Gornjeg i Donjeg Ljubinja. Mnogi roditelji ozbiljno razmišljaju da svojoj djeci nasilno prekinu školovanje.

Školski autobus je vozio djecu duže od 20 godina, te shodno tome mještani sela vjeruju da to vozilo po svim pozitivnin propisima pripada njima, da su oni stekli pravo vlasništva nad njim i da niko nema prava da oduzme vozilo, a zanimljiva je i činjenica da je taj autobus dobijen još od strane UNMIK administracije.

“Meni je zaista nezgodno, ali zaista mi je nezgodno. Umjesto da mi odemo kod gradonačelnika da popijemo kafu i da mu kažemo, bravo gradonačelniće, svaka vam čast, uspjeli ste da obezbjedite jeftin/besplatan prevoz za djecu iz Gornjeg Sela, Mušnikova, Drajčića, Rečana, Nebregošta, Manastirice, Lokvice, Jablanice, Pouska, Ljubižde, Grnčara, Novog Sela, Skorobište, Hasa, Arbane, Baždarane… Mi moramo reći : “Ma nemojte gradonačelniće, šta vam je, ako ne možete, ne znate ili ne želite da pomognete onda nemojte nam odmagati. Pa jednakost se ne postiže tako što se oduzima onima što nešto imaju zato što drugi to nemaju , već se daje onima koji nemaju da bi imali ono što drugi imaju”, izjavio je organizator skupa Esmir Kasi.

“Nakon uskraćivanja doručka u školi oduzimanje autobusa predstavlja drugi veliki ekonomski udar za naš narod. Ali ja i pored ovoga iskreno vjerujem da će se stvar pozitivno rješiti i da će školski autobus ponovo voziti našu djecu”, dodao je Kasi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
www.kosovo-press.info

Više iz rubrike

Back to top button