Politika

IZLAZAK IZ KRIZE Poslije tri nedjelje pritvora Dejan Pantić će biti pušten da se brani iz kućnog pritvora

Policajac Dejan Pantić, koji je 10. decembra uhapšen na graničnom prijelazu Jarinje i koji je do danas u pritvoru, biće pušten da se brani iz kućnog pritvora, saznaje “Blic”.

Pantić će najprije biti upućen u bolnicu, gdje će biti kontrolisano njegovo opšte stanje, s obzirom na to da je na Jarinju, u bazi Policije Kosova, proveo gotovo tri nedjelje.

Puštanje Dejana Pantića prvi je zahtjev Srba sa sjevera Kosova koji su u znak protesta na nekoliko mjesta podigli barikade, na kojima se nalaze do danas.

Zahtjev za puštanje Pantića javno je uputio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sve vrijeme u kontaktu sa Pantićevom suprugom Suzanom Pantić.

Kako “Blic” saznaje, ova vijest dolazi nakon razgovora Vučića sa evropskim i američkim predstavnicima koji su trajali tokom cijele noći.

Ova vijest mogla bi da probudi nade da se ovaj dio kosovske krize, koji traje gotovo 20 dana, polako bliži kraju, s obzirom na to da je puštanje uhapšenih policajaca jedan od zahtjeva Srba sa Kosova.

Dejan Pantić bio je pripadnik Policije Kosova, koju je napustio početkom novembra kada su se Srbi povukli iz institucija Reepublike Kosova.

Pantić je uhapšen 10. decembra na graničnom prelazu Jarinje kada se sa suprugom vraćao iz Raške, a tereti se da je organizovao “teroristički napad” na prostorije CIK na sjeveru Kosova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Blic

Više iz rubrike

Back to top button