Politika

PREMIJER KOSOVA Kurti: Iznenađen sam, zanima me ko je sudija koji je Pantića poslao u kućni pritvor

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da ga veoma zanima da sazna kako je donjeta odluka da se mjera bivšem policajcu Dejanu Pantiću promjeni sa pritvora na kućni pritvor, prenosi Koha.

Kurti je izrazio neslaganje sa takvom odlukom Osnovnog suda u Prištini, rekavši da ga veoma zanima ko je tužilac koji je tražio izmjenu mjere pritvora u kućni pritvor i ko je sudija koji je to odobrio s obzirom da je Dejan Pantić optužen za terorizam.

„Ne znam za sudski spor optuženog jer nije mogao da bude poslat u zvanični zatvor. Ima status pritvorenika, ali je optužen za terorizam. Pošto je štrajkovao glađu i imao problema sa srcem, mogao je da bude odveden u bolnicu, što je i razumljivo. Ali da li je to razumno? O tome odlučuje pravosuđe. Kada ste optuženi za terorizam i poslati u kućni pritvor, zanima me da saznam ko je tužilac koji je podnio ovakav zahtjev i sud koji je doneo ovu odluku“, rekao je Kurti.

Osnovni sud u Prištini potvrdio je danas da je bivšem policajcu Dejanu Pantiću izmjenjena mjera bezbjednosti i on je pušten u kućni pritvor.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button