Politika

SUROVA ISTINA Sandulović: Vučićevi kriminalci su ti koji plaše, tuku i ubijaju Srbe na Kosovu a ne Albanci kako propagiraju mediji pod kontrolom vlasti

Srbijanski političar iz reda republikanaca Nikola Sandulović izjavio je da bande predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem plaše, tuku i ubijaju Srbe na Kosovu, a ne Albanci, kako se to navodi u medijima u njegovoj režiji.

Sandulović je objavom na Facebooku pokazao poruku koja mu je upućena povodom prijetnji lokalnim Srbima zbog nesudjelovanja na barikadama postavljenim prije dvije sedmice.

“Vučićevi nasilnici su ušli u nekoliko kuća, tukli sve, od djece do staraca. Razlog je što nisu sudjelovali na barikadama i vjerojatno su članovi stranke, jer oni koji nisu u stranci gotovo da i ne mogu zaraditi za život”, stoji u poruci koja mu je poslana.

Bivši kandidat za predsjednika Srbije ističe da je to prava slika situacije u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu. „Svako ko ne razume ovu poruku koju sam dobio, učesnik je zločina koji se dešava na Kosovu, nad Srbima od strane samih Srba! Svaki dan dobivam desetke ovakvih i sličnih poruka koje dokazuju da su zločinci Aleksandra Vučića ti koji plaše, tuku i ubijaju Srbe na Kosovu, a ne Albanci kako propagiraju njegovi podli mediji. Ovo je surova istina i prava slika situacije u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu”, piše on.

Isto tako, Sandulović kroz video iz posljednjeg rata na Kosovu prikazuje kako su zločinci iz Srbije obučeni u vojne i policijske uniforme palili, ubijali, silovali i pljačkali albanski narod.

“Pogledajte što su zločinci iz Srbije, obučeni u policijske uniforme, učinili tom istom albanskom narodu, tokom svojih zločina na Kosovu! Paljevine, ubistva, silovanja i pljačke! O kakvoj prijetnji srpskom narodu ti sad govoriš, zločinče i ubico Aleksandre Vučiću?”, naglašava Sandulović.

U vaše vrijeme dok ste bili ministar dezinformacija, ovakvi zločini i pljačke bili su skrivani od očiju javnosti u Srbiji”, zaključuje on.

Podsjećamo, prošlo je 16 dana otkako su skupine Srba predvođene Beogradom postavile barikade na nekoliko cesta na sjeveru Kosova.

Budući da su barikade blokirale ceste koje vode prema graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak – koji povezuju Kosovo i Srbiju – ove dvije tačke i dalje su zatvorene za promet od 10. decembra.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
thegeopost.com

Više iz rubrike

Back to top button