Društvo

UGROŽENA SIGURNOST Šef Policije Kosova: Ukoliko KFOR ne reaguje, mi imamo kapacitete da uklonimo barikade

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla govorio je jučer o sigurnosnoj situaciji države ocijenivši je kao “pogoršanom” i poručio da, ukoliko KFOR ne reaguje – policija će ukloniti barikade.

Šef policije je rekao kako različito izvještavanje medija još više zabrinjava građane širom Kosova. On tvrdi da barikade za sjeveru države organizuju i postavljaju razne kriminalne grupe, naoružane i držane od strane građana kojima prete kriminalne strukture koje diriguje Beograd.

“Pozivam građane da sarađuju sa institucijama Kosova i da ne nasjedaju na pritiske i ucjene Beograda. Barikade su već izgubile razlog zašto su podignute – razlozi koji nikada zapravo nisu ni postojali. Njihova jedina svrha je da blokiraju pravne radnje Kosova, a postavljene su nakon hapšenja Dejana Pantića koji je optužen za terorističke akte i napad na ustavni poredak”, poručio je Sveçla.

Također, kaže kako bi najbolje rješenje bilo da barikade uklone oni koji su ih i postavili. Ali, u suprotnom – Policija Kosova ima kapacitete da pristupi uklanjanjiu barikada sa graničnih prijelaza na sjeveru zemlje.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button