Politika

PREMIJER KOSOVA Kurti: Izbori samo u opštinama na sjeveru Kosova, nijedna naša akcija nije iznenadila SAD

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da će izbora biti samo u četiri opštine na sjeveru Kosova u kojima su gradonačelnici podnijeli ostavke, prenosi Gazeta Express.

Kurti je na konferenciji za medije rekao “da su prošle godine održani lokalni i republički izbori i da žali što će na izbore izaći opštine u kojima su predsjednici Srpske liste podnijeli ostavke”.

“Prošle godine su održani i državni i lokalni izbori. Ove godine izbori su održani i u Pokretu Samoopredjeljenje. Izbori su gotovi. Nema više izbora”, rekao je Kurti.

Dodao je da mu je žao što će sada morati da se održavaju izbori u opštinama na sjeveru Kosova u kojima su gradonačelnici podnijeli ostavke.

“Oni su mogli da nastave svoj mandat, ali ove ostavke jasno vode do izbora u tim opštinama”, dodao je Kurti.

Na pitanje novinara da li to što nije slušao savjete Sjedinjenih Američkih Država i EU znači da su odnosi sa njima poremećeni, Kurti je rekao da nijedna akcija Vlade koju vodi nije iznenadila Ameriku ili EU, prenosi Lajmi.

“Nijedna naša akcija nije iznenadila nijednog američkog ili evropskog zvaničnika, u stalnom smo kontaktu s njima. Imamo SAD kao prijatelje i partnere, tako da prijatelji i partneri ne pišu ona saopštenja koja ste citirali. Nema takvog izvještaja, naravno, to je uvrijeda i za SAD koje su demokratska država. Naše partnerstvo sa njima, naš savez sa njima je savez zasnovan na vrijednostima i ciljevima sa zajedničkim interesima. Jednom smo odložili odluku, za mjesec dana i dogovorili smo se da je to posljednje odlaganje”, rekao je Kurti.

On je dodao da se dva puta nedjeljno sastaje sa američkim i ambasadorima zemalja EU.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Gazeta Express / Lajmi

Više iz rubrike

Back to top button