Politika

KRIMINALCI I NAVIJAČI KosovaPress: Srbi sa sjevera Kosova planiraju napade na KFOR i EULEX

Kako piše medij KosovaPress, Srbija je putem svojih struktura planirala nerede na sjeveru Kosova. Planirani su napadi na Policiju Kosova, ali i na pripadnike KFOR-a i EULEX-a.

Plan je da se kroz inscenirane incidente zaoštri situacija koja bi dovela do otvorenog sukoba između policije i KFOR-a sa jedne strane i srpsko-ruskih eksponenata sa druge strane pri čemu se Srbi nadaju podršci vojske Srbije.

Srbija je regrutovala grupe mladih ljudi na sjeveru koji su dio kriminalne organizacije “Severna brigada” koja se sumnjiči da je umiješana u brojne kriminalne radnje uključujući paljenje automobila Srba sa sjevera.

Neki od čelnika ove organizacije imaju lična poznanstva sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, poput Vladimira Radivojevića poznatog pod nadimkom Mami iz Zvečana.

Da su KFOR-ovi pripadnici meta ove organizacije govori i akcija iz 26. augusta ove godine kada su nadgledali i fotografisali punktove KFOR-a na sjeveru te ih objavili uz koordinate.

Aleksandar Radivojević na sastanku kosovskih Srba sa predsjednikom Srbije 13.10.2021. godine u Raškoj

Prvi koji se dovodi u vezu sa planiranjem napada je pometnuti Vladimir Radivojević “Mami”. Na skupu u Raškoj održanom 13. oktobra prošle godine nakon govora Radivojevića, srbijanski predsjednik je zamolio govornike da se predstave rekavši “znam ga” misleći upravo na “Mamija”. Jedan je od istaknutijih članova navijačke grupe “Delije” iz Zvečana.

Pored Radivojevića u planove je uključen i Aleksandar Jevremović iz Leposavića, unuk bivšeg ministra Gorana Bogdanovića. Zajedno sa Markom Vukašinovićem predvodi grupu “Civilna odbrana” koji djeluju iz lokala “Mistik” u Leposaviću.

U organizaciju nereda je uključen i Uglješa Jaredić, bivši komandant Jedinice za brzi odgovor Policije Kosova na sjeveru. Prije mjesec dana dao je ostavku u Policija Kosova, a prethodno je bio pripadnih srpske žandarmerije.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button