Politika

SARADNJA Kosovo i Luksemburg potpisali sporazume vrijedne 35 miliona eura

Vlada Kosova danas je potpisala dva sporazuma sa Luksemburgom vrijedna 35 miliona eura, a riječ je o sporazumima o saradnji i razvoju i Memorandum o razumjevanju za sprovođenje sporazuma, prenosi Reporteri.

Nakon potpisivanja ovih sporazuma zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi je poručio da se na ovaj način produbljuje saradnja Kosova i Luksemburga.

“Ovim sporazumom uspostavljamo zajednički okvir u pogledu saradnje za razvoj, iako su memorandumom definisana sredstva za period 2023-2025 i to su projekti koji su izabrani za intervenciju na Kosovu i finansirani od strane vojvode Luksemburga”, rekao je Bislimi.

On je dodao da su oblasti koje će podržati Luksemburg: obrazovanje, zdravstvo, održivi ekonomski rast, razvoj civilnog društva i oblast inovacija

“Trenutni indikativni iznos sa ovim sporazumom kao podrška Luksemburga Vladi Kosova za ove tri godine je 35 miliona eura ili otprilike 12 miliona eura za svaku godinu”, rekao je Bislimi.

On je dodao da pored razvoja, “naš cilj ostaje da još više produbimo saradnju”.

Potpisivanje sporazuma obavili su potpredsjednik Vlade Besnik Bislimi i ministar za razvojnu saradnju i humanitarna pitanja, ujedno i ministar ekonomije Velikog Vojvodstva Luksemburg Franc Fajo.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button