Politika

PROPAGANDA Sveçla: U Ukrajini nema boraca sa Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla demantovao je bilo kakvu mogućnost da je bilo koji građanin Kosova išao da ratuje u Ukrajini, kako tvrdi zvanična Moskva, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je za ovaj medij rekao da institucije Kosova nemaju informaciju da se bilo koji građanin Kosova bori kao plaćenik u ratu između Ukrajine i Rusije.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je 17. juna spisak u kojem tvrdi da se od 24. februara 156 građana sa Kosova uključilo u borbe u Ukrajini.

“Nemamo informacije da je bilo koji građanin Kosova deo rata u Ukrajini, a još manje da među njima ima žrtava, kako su saopštile Putinove agencije”, rekao je Sveçla.

Ministarstvo odbrane Rusije takođe tvrdi da je eliminisan 61 borac sa Kosova od 24. februara do 17. juna 2022. godine, ali prema riječima Sveçle, sve ove informacije su propaganda.

„Ovo je dio tekuće propagande Rusije kako bi opravdala svoju nepravednu i ničim izazvanu agresiju na Ukrajinu“, rekao je Sveçla, koji je ukazao da Kosovo ima poseban zakon koji zabranjuje učešće građana Kosova u ratovima u inostranstvu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Radio Slobodna Evropa

Više iz rubrike

Back to top button