Politika

RAT U UKRAJINI Vlada Kosova uvela nove sankcije Rusiji

Vlada Kosova uvela je danas dodatne sankcije Rusiji, koje se odnose na restriktivne izvozne mjere na robu i tehnologiju dvostruke namjene, kao i na robu i tehnologiju koje mogu doprineti tehnološkom unapređenju ruskog odbrambenog i bezbjednosnog sektora, prenosi Reporteri.

Zamjenica premijera Donika Gërvala-Schwarz izjavila je na današnjem sastanku da će donošenje ovakvih odluka doprineti kontinuitetu bliske saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom.

“Ove sankcije uključuju restriktivne mjere koje zabranjuju nova ulaganja u ruski energetski sektor. Kao i sveobuhvatno ograničenje izvoza opreme, tehnologije i usluga za rusku energetsku industriju, sa izuzetkom nuklearne industrije i sektora transporta energije nizvodno. Restriktivne mjere koje zabranjuju sve transakcije sa nekim državnim kompanijama, koje su već podložne ograničenjima refinansiranja, i na kraju restriktivne mjere koje zabranjuju pružanje usluga kreditne procjene”, navela je Gërvala.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button