Društvo

DARIJA MEŠČERIJAKOVA Ukrajinska novinarka: Nadam se priznanju nezavisnosti Kosova nakon oslobođenja od Rusije

Prošlo je mjesec dana otkako ukrajinska novinarka Darija Meščerijakova boravi na Kosovu u okviru programa zbrinjavanja novinara iz Ukrajine, prenosi Telegrafi.

Meščerijakova kaže da je već počela da se navikava na način života na Kosovu i da su ljudi ovde veoma ljubazni prema njoj.

Ova novinarka je, kako navode, izrazila žaljenje što njena zemlja nije priznala nezavisnost Kosova i naveli da se nada se da će se to dogoditi nakon završetka rata, ako Ukrajina vrati teritorije koje joj je okupirala Rusija.

“Žao mi je zbog toga što Ukrajina nije priznala Kosovo. Vjerujem da će, kada Ukrajina oslobodi sve teritorije koje je pripojila Rusija, priznati Kosovo, a to je nemoguće sada u ratu”, kazala je ona.

Meščerijakova je dodala da joj se dopada muzika na Kosovu, kao i da joj nije prvi put da boravi ovdje.

“Upoznata sam sa istorijom Kosova jer sam studirala političke nauke, a u fokusu su mi bili sukobi na Balkanu. Ali nikad nisam mislila da ću jednog dana biti u vašoj koži. Znam da su Albanci sa Kosova imali apsolutno istu situaciju”, poručila je ona.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Telegrafi

Više iz rubrike

Back to top button