Politika

RECIPROCITET Musliu: Uvođenjem mjera prema Srbiji, Kosovo žrtvuje Albance iz Bujanovca, Preševa i Medveđe

Zamjenik predsjednika opštine Bujanovac Shqiprim Musliu smatra da je odlukom o zabrani upotrebe srpskih ličnih karata na Kosovu Vlada Kosova nanela štetu Albancima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, odnosno da žrtvuje Albance Doline zarad dnevnopolitičkih interesa, prenose Bujanovačke.

Musliu predlaže niz oštrih mjera za koje kaže da bi predstavljale pravi reciprocitet, a ne odluka o ličnim kartama.

Vlada Kosova odlučila je da zabrani upotrebu ličnih karata izdatih u Srbiji, tako da će se svakom licu koje putuje iz Srbije na Kosovo na graničnom prijelazu izdati deklaracija kojom se privremeno zamjenjuje upotreba srpskih ličnih dokumenata.

“Bravo Kosovo, falilo je samo još ovo. Ako ste zaista za princip reciprociteta, molim vas da to uradite u svim oblastima, na primjer: zaustavite upotrebu dinara u srpskim naseljima na Kosovu. Kao što se udžbenici Kosova ne mogu koristiti u Dolini (Bujanovac, Preševo, Medveđa), tako da se srpske knjige ne mogu koristiti u srpskim naseljima na Kosovu. Gdje je tu Prištinski univerzitet u Mitrovici koji u cijelosti radi po srpskom programu, srpske državne zastave vijore se na sve četiri strane Kosova, a i dalje funkcionišu mnogobrojne paralelene institucije širom Kosova”, naveo je Musliu.

Naglasio je da bi odluke koje bi sve ovo spriječile bile pravi reciprocitet.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Bujanoivačke

Više iz rubrike

Back to top button