Politika

PREMIJER KOSOVA Kurti: Građani žive dostojanstvenije jer aktuelna Vlada ne krade kao prethodne

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da građani Kosova sada žive dostojanstvenije, jer postoji dobra socijalna politika i jer vlada ne krade kao prethodne, prenosi Koha.

“Samo sam od opozicije čuo broj 3 + 3. To je vaš prijedlog. To je nagađanje, kontemplacija. Mogu se i porezi ukinuti, ali je pogrešno. Šteta. Ali u ovoj dobroj upravi koja postoji u Republici Kosovo građani rado plaćaju poreze. Ljudi žive na Kosovu mnogo dostojanstvenije, i zato što postoje socijalne politike i zato što Vlada ne krade kao prije”, izjavio je Kurti.

On je prvih 15 mjeseci rada vlade ocjenio veoma visoko i rekao da je njegov kabinet u tom periodu uspio da pomogne različitim društvenim kategorijama.

“Paket za ekonomski preporod sa 420 miliona, mjere podrške građanima 100 miliona eura, raspodjela dodataka za majke i djecu, oko 18.000 trudnica po 170 eura. Podrška od 1.500 eura za one koji su izgubili člana porodice od Covida, a kada je član porodice bio zdravstveni radnik, pomogli smo im sa 10.000 eura. Podijela 10.000 kupona za porodice sa socijalnom pomoći, 300.000 penzionera koristilo je dodatnih 100 eura, udvostručenje socijalne pomoći, 25.000 porodica na beneficijama, podrška javnog i privatnog sektora, kao i podrška studentima sa 100 eura”, naveo je Kurti.

Pomenuo je i povećanje minimalne zarade, koje je prošlo u prvom čitanju, ali je pomenuo i zdravstvene radnike, rekavši da su isplatili dodatak od 10 odsto.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button