Društvo

GINEKOLOŠKA KLINIKA U Prištini 250 porođaja više nego prošle godine

U prvih pet mjeseci ove godine na Ginekološkoj klinici u Prištini obavljena su 3.582 porođaja, što je 250 više u odnosu na isti period protekle godine, izjavio je direktor ove ustanove Jakup Ismaili, prenosi Ekonomia Online.

On je istakao da je bitno da novorođenče bude zdravo, a da je rođen veći broj muške djece.

“Što se tiče broja porođaja u prvih pet mjeseci ove godine imamo 3.582 porođaja, što je u odnosu na prošlu godinu 250 porođaja više. Kod nas dominiraju muška djeca. Bitno nam je da novorođenče bude zdravo“, rekao je Ismaili.

On je dodao da je oko 35 odsto porođaja odrađeno carskim rezom.

“Što se tiče broja žena sa carskim rezom, cifre su oko 35 do 36 odsto. Ovde se pominju i pacijenti koji imaju teže bolesti“, istakao je Ismaili.

On je, između ostalog, rekao da je pandemija Covid-19 ostavila posljedice na kardiovaskularne smetnje i dodao da je situacija u ovoj klinici stabilna, istakavši da od kraja februara nema hospitalizovanih pacijenata sa koronavirusom.

“Stanje sa Covidom-19 je stabilno od kraja februara nemamo hospitalizovanih pacijenata sa koronavirusom. Imali smo sporadične pozitivne slučajeve koji su ambulantno liječeni terapijom i pušteni su kod kuće“, naveo je Ismaili.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button