Politika

SPORAZUM Na prijelazima između Albanije i Kosova automobili se zadržavaju jedan minut

Potpisivanje sporazuma između Kosova i Albanije kojim se podrazumjeva da vikendom na graničnim prijelazima Vrbnica i Morina nema kontrole, značajno je olakšalo kretanje građanima, prenosi Koha.

Efekti potpisivanja ovog protokola bili su vidljivi već danas na terenu budući da je maksimalno vrijeme čekanja automobile bilo manje od jednog minuta.

Zadovoljstvo su izrazili građani Kosova i Albanije koji često putuju u ove zemlje, bilo zbog posla ili rekreacije.

“Često prelazimo granicu ali sada nam je lakše. Lakše prolazimo, ne čekamo“, rekao je Mirjet Badali, stanovnik pograničnog područja, koji radi u Albaniji.

Ove nedjelje potpisan je sporazum između ministara unutrašnjih poslova Kosova i Albanije o olakšavanju kretanja preko granice tokom ljeta, vikenda i državnih praznika.

Drugi protokol od ukupno 19 potpisanih sporazuma između dvije vlade dozvoljava stanovnicima pograničnog pojasa, koji stanuju u području koje obuhvata 30 kilometara od granice, da prelaze iz Kosova u Albaniju samo uz dozvolu.

Protokol o olakšavanju prelaska granice pokriva Đakovicu, Prizren, Dečane, Junik, Dragaš i Orahovac na Kosovu, kao i Kuks, Bajram Curi i Krume u Albaniji.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button