Politika

NAŠA INICIJATIVA Pitanje decentralizacije najzančajnije za bošnjačku zajednicu na Kosovu

U petak 24. juna 2022. od 19 časova u restoranu “FuadAs” u Rečanu bit će održan okrugli sto “Decentralizacija 2024”. Organizator okruglog stola je NAŠA Inicijativa. Jedina tema je decentralizacija, a osim učesnika okruglog stola biće jedino prisutan moderator debate, dok će rasprava biti isključena za javnost. Nakon debate biće upućeno zajednčko saopštenje za medije.

Organizator okruglog stola poslao je 9. juna 2022. pozivnice svim bošnjačkim političkim subjektima, registriranim strankama i aktivnim inicijativama, i to:
– Demokratskoj stranci Bošnjaka (DSB)
– Demokratskoj stranci Vatan (DSV)
– Bošnjačkoj stranci – Kosova (BS-K)
– Novoj demokratskoj stranci (NDS)
– Socijaldemokratskoj uniji (SDU)
– Ujedinjenoj zajednici – Adrijana Hodžić (UZ-AH)
– Stranci demokratske akcije Kosova (SDA Kosova)
– Ujedinjenoj stranci Bošnjaka (USB)
– Pokretu za Župu i dijasporu (ŽUPSKA)

Organizator ističe da je pitanje decentralizacije najzančajnije za bošnjačku zajednicu na Kosovu i s tim u vezi najvažniji nacionalni interes za Bošnjake.

“Dobijanje samostalnih opština sa bošnjačkom većinom predstavlja pitanje od nacinalnog značaja i zato je potrebno da sve eventualne razlike ostavimo po strani i da po ovom pitanju budemo ujedinjeni. Vjerujemo da jedino aktivnim anganžmanom svih političkih opcija ovaj cilj možemo i ostvariti”, stoji između ostalog u pozivnici.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Gora

Više iz rubrike

Back to top button