Politika

PREMIJER KOSOVA Kurti: Ojačali smo ekonomiju i preuzeli mjere za rješavanje krize

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da Kosovo danas ima Vladu koja je razvila ekonomiju, preuzela mjere za prevazilaženje krize i koja je ojačala subjektivitet Kosova, prenosi Reporteri.

“Danas Kosovo ima Vladu koja je, pored unutrašnjeg jačanja vladavine prava, razvila ekonomiju i preduzela mjere za prevazilaženje trenutne krize sa cijenama, napravila ogroman napredak u smislu jačanja subjektiviteta naše zemlje u pogledu spoljne politike”, istakao je Kurti na sinoćnjem sastanku sa regionalnim koordinatorina Pokreta Samoopredjeljenje, povodom 17 godina od osnivanja stranke.

Kurti je dodao da su posjete međunarodnih predstavnika Kosovu jedan od pokazatelja napretka Kosova.

“Nedavni susreti, posjete naših predstavnika inostranstvu, ali i posjete međunarodnih predstavnika našoj zemlji, važni su pokazatelji neobičnog uspona pozicije naše zemlje. Povećanje bezbjednosti i povećanje investicija bili su u fokusu ovih sastanaka. Institucionalna stabilnost i posvećenost Vlade sektorskoj transformaciji u našoj zemlji, nesumnjivo će doneti rezultate ukupnog razvoja Kosova”, rekao je Kurti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button