Politika

PREMIJER KOSOVA Kurti: Cilj Kosova da bude dio NATO programa Partnerstvo za mir

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da je namjera Kosova da postane dio NATO programa Partnerstvo za mir, dok ne postane punopravni član Alijanse, pri čemu je podsjetio na povećanje budžeta za odbranu za 52 odsto, prenosi Reporteri.

Kurti je naveo da je Vlada Kosova posvjećena jačanju odnosa sa prijateljskim i partnerskim zemljama, Ujedinjenim Кraljevstvom, Sjedinjenim Američkim Državama, kao i Evropskom unijom i NATO, posebno u oblasti bezbjednosti i odbrane. Prema njegovim riječima, Kosovo je pouzdan partner svojih prijatelja koji dijele iste vrijednosti.

Povodom bezbjednosne situacije u regionu, nakon ruske invazije na Ukrajinu, Kurti je na sastanku sa višim oficirima koji pohađaju Kraljevski koledž za odbrambene studije Akademije odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, rekao da je Kosovo posvjećeno stabilnosti i bezbjednosti.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Džejkob Veber, ataše za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu potpukovnik Metju Voker, kao i pukovnik Ejup Makedonci.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button