Kosovo

LAŽ! Osmani: Vijest da Velika Britanija naoružava Kosovo izmislila je Srbija

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani tvrdi da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski mediji šire lažne vijesti o naoružavanju Kosova kako bi Srbija sakrila činjenicu da se snabdjeva oružjem iz Kine, prenosi Reporteri.

“Oni izmišljaju da Kosovo militarizuje Velika Britanija da bi opravdali naoružanje iz Kine. Sada imamo partnerstva sa drugim zemljama”, rekla je Osmani.

Ona je istakla da je Kosovo u koordinaciji sa partnerima za snabdjevanje oružjem Bezbjednosnih snaga Kosova.

“Nismo se naoružali u kontekstu koji Vučić spominje, ali smo partneri sa Sjedinjenim Američkim Državama i drugim članicama NATO-a kako bismo našu vojsku snabdjeli potrebnim oružjem”, rekla je Osmani.

Prema njenim riječima, ovo je kampanja Srbije kako bi se sakrila činjenica da se snabdjeva oružjem iz Kine.

“Kampanja Srbije protiv Kosova i protiv naših partnera uvek dolazi u trenucima kada nešto pokušavaju da sakriju. Ovo je krenulo od uznemirujućeg naoružavanja Srbije, posebno posljednjih dana, ali to se dješavalo mjesecima ranije. Znamo da Srbija ima vojne partnere Rusiju i Kinu”, naglasila je ona.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button