Politika

Koha: Neslaganje oko antikovid mjera dovešće do sukoba u vladajućoj kolaciji

Lideri vladajuće koalicije danas su izrazili dijametralno suprotne stavove o antikovid merama, a kako piše Koha, neslaganje oko ukidanja policijskog časa, može dovesti do sukoba među kolacionim partnerima.

Dok lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zahteva da se ova mera ukloni, premijer Avdulah Hoti (DSK) je najavio uvođenje dodatnih mere do kraja godine.

“Proslave na kraju godine oživljavaju život na Kosovu, naše porodice i takođe ekonomiju. To će se desiti i ove godine, uprkos pandemiji, baš kao što je u teškim istorijskim okolnostima hiljade sunarodnika sa Kosova to već naviklo”, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Ukidanje policijskog časa bi, kako je napomenuo, omogućilo slobodan promet sunarodnicima koji žive u inostranstvu, a koji se bore da dođu do svojih domova.

Gotovo istovremeno, Hoti je, takođe putem Fejsbuka najavio uvođenje novih mera, ali je dao i preporuke pojedinim ministarstvima, pre nego što budu i zvanično donesene nove mere.

“Sada, uoči praznika, suočeni smo sa rizikom širenja zaraze zbog velikih kretanja građana. Svi vidimo rastući trend u EU i regionu, gde su neke zemlje potpuno zatvorene. To znači da će se za nekoliko nedelja slično desiti i na Kosovu, pa ću na predlog NIJZK i uz konsultacije sa ministrom zdravlja, uskoro predložiti dodatne mere”, napisao je Hoti na Fejsbuku.

Inače, na Kosovu je do sada registrovano 48.337 slučajeva koronavirusa.

Od početka pandemije, 1.240 osoba je preminulo, a trenutno je 11.307 aktivnih slučajeva kovid-19.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button