Politika

Haxhi Avdyli: Isa Mustafa je propali političar

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Haxhi Avdyli izjavio je danas da je lider te stranke Isa Mustafa “srušio DSK i da pokušava da stekne vlast napadom na Vjosu Osmani”, prenosi Gazeta Ekspres.

Avdyli je tako reagovao nakon današnjeg intervjua Mustafe, u kome je komentarisao izjave Osmani o nastavku dijaloga sa Srbijom.

“Isa Mustafa, kao potpuno propali političar, koji je pucao u DSK, pokušava da ostane relevantan napadom na Vjosu Osmani svakodnevno zasnovanim na lažima i izjavama Osmani koje niko nije čuo. Ovaj predsednik u pokušaju rekao je da je Osmani uzalud govorila u vezi sa dijalogom”, naveo je Avdyli.

Prema njegovim rečima, Osmani ne traži prekid dijaloga, već ujedinjenje zajedničkog stava Kosova pre odlaska u Brisel.

Bivši kandidat za gradonačelnika Prizrena je dodao i da je za lidera DSK sada važno samo ono što želi Demokratska partija Kosova (DPK).

“Ali, za Isu Mustafu jedino je važno stav koji DPK sada ima. Kaže da Osmani i drugi uzalud razgovaraju na temu dijaloga, jer moramo da gledamo dalje od onoga što DPK želi”, ocenio je Avdyli.

Poručio je da mu je žao u kakvoj je situaciji DSK, s obzirom da Mustafa napada dve najviše institucije, kako je naveo, samo zato što ih vodi Osmani.

“Žao mi je kad vidim kako je pala institucionalistička stranka DSK, sve dok je vodi neko ko svakodnevno napada dve glavne institucije, Predsedništvo i Skupštinu, samo zato što ih ne vode njegovi ljudi. Sve što je imao pred sobom uništavao je samo da bi i sam postao predsednik i vladajuće koalicije i stranke, a sada sudi i zemlji vođen svojim nekontrolisanim ličnim ambicijama”, istakao je Avdyli.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button