Politika

Daut Haradinaj upozorava Hotija: Napustićemo vladu, ako dijalog pređe na tehnički nivo

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Daut Haradinaj, rekao je da je vladajuća koalicija stabilna, ali da oni neće biti deo vlade u kojoj razgovori prelaze u tehnički dijalog, objavio je Reporteri.

“Nema krize, imamo razlike, ali ne postoje razlike koje bi mogle da upropaste koaliciju. Koalicija je stabilna, DSK nema razloga za brigu, mi smo transparentni, ne igramo iza leđa, i nominacija za predsednika ABK je transparentna“, izjavio je Haradinaj za T7.

Međutim, upozorio je premijera Hotija da ako dijalog pređe na tehnički nivo, njegova stranka će napustiti vladu.

“Ministri ABK trebalo bi da napuste vladu ako dijalog o konačnom sporazumu pređe u tehnički dijalog, ne bi trebalo da budu u vladi koja preduzima te akcije, ili bi trebalo da nađe drugog premijera ili da izađe na birališta“, rekao je Haradinaj.

U Alijansi za budućnost Kosova već dugo govore da će, ako njihov lider stranke Ramuš Haradinaj ne postane predsednik, napustiti vladu i svakim danom se povećava sukob između partnera vladajuće koalicije, navodi Reporteri.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button