Region

BRZO NA SLOBODI Milan Radoičić pušten iz pritvora u Beogradu, zabranjen mu odlazak na Kosovo

Milan Radoičić, osumnjičeni za organizaciju oružanog napada u Banjskoj na Kosovu, pušten je iz pritvora u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno uslijed opasnosti od bjekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Istovremeno, kako se navodi, prema okrivljenom M.R. određena je mjera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju Kosova, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

“Takođe, od okrivljenog M.R. privremeno je oduzeta putna isprava i to pasoš Republike Srbije, a okrivljeni je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze. Okrivljenom M.R. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 i 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim djelom Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo iz člana 349 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i krivičnim djelom Teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi sa članom 278 stav 1 Krivičnog zakonika. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Milan Radoičić priveden je jučer i bilo mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button