Hronika

TUSUZ Pronađeni posmrtni ostaci u Prizrenu, sumnja se na masovnu grobnicu iz rata

U naselju Tusuz u Prizrenu u petak su pronađeni posmrtni ostaci koji potencijalno pripadaju žrtvama rata.

Vladina komisija za nestala lica saopštila je da su danas počela iskopavanja na ovoj lokaciji gdje su pronađeni posmrtni ostaci nakon prethodnih tri lokacija na samom groblju u gradu Prizrenu.

“Iskopavanja su započeta u jutarnjim satima već su rezultirala pronalaskom i ekshumacijom posmrtnih ostataka koji mogu pripadati žrtvama rata koje se i dalje nalaze na Listi nestalih osoba. Ekshumirani posmrtni ostaci biće upućeni u Institut za sudsku medicinu na neophodna ispitivanja i identifikaciju kroz naučnu DNK analizu”, navodi se u saopštenju komisije.

Iskopavanja u Tusuzu su obavljena u skladu sa naredbom Osnovnog suda u Prištini.

„Lokacija u Tusuzu u Prizrenu je trinaesta lokacija adresirana u smislu procjene iskopavanja tokom ove godine na teritoriji Republike Kosova“.

Vladina komisija za nestala lica jučer je saopštila da su tokom iskopavanja u selu Prekaz, u Srbici, naišli na posmrtne ostatke/kosti, koje bi potencijalno mogle biti nestale osobe.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Indeks Online

Više iz rubrike

Back to top button