Hronika

SRPSKE KRIMINALNE GRUPE Policija Kosova otkrila arsenal oružja u Zvečanu, ministru upućene prijetnje smrću

Ministru unutrašnjih poslova Xhelalu Sveçli prijetilo se životom na dan kada je policija otkrila bazu oružja u Zvečanu s mnogo oružja, patrona, ručnih bombi i eksploziva.

Prijetnju je ostavljena kao komentar na njegovu objavu s profila “Severna brigada”, koja je nedavno proglašena terorističkom organizacijom. Ministru unutrašnjih poslova Xhelalu Svecli prijetilo se srmću na dan kada je objavila otkriće baze oružja u Zvečanu, prenosi Koha.

Prijetnju je uputio profil organizacije “Severna brigada”, koju su vlasti Kosova nedavno proglasile terorističkom.

“Lično ću izreći kaznu, samo je pitanje vremena”, stoji u prijetnji.

Prema izvorima KosovaPressa, ovaj profil preko kojeg je ministru prijećeno zapravo je iz terorističke organizacije “Severna brigada”.

Tokom akcije provedene u utorak u Zvečanu, prema riječima ministra Svecle, pronađen je značajana količina oružja. Prema njegovim riječima, na mjestu događaja bili su i predstavnici KFOR-a.

“Policija Kosova je danas zajedno sa obavještajnim institucijama nakon identifikacije izvršila raciju u bazi oružja na sjeveru Kosova, tačnije u Zvečanu. Ova kuća služila je za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, patrone, ručne bombe i eksploziv. Osim sigurnosnih institucija, na mjestu događaja bili su i predstavnici KFOR-a”, rekao je Svecla.

Ministar Svecla je dodao da se sjever korak po korak kreće prema normalnosti i da zakon i red neće biti narušeni ni u jednom dijelu zemlje.

Prije sedam dana policija je također zaustavila automobil srpskih registarskih oznaka pun oružja.

Uz “Brigadu Sever”, Vlada Kosova je terorističkom proglasila i “Civilnu odbranu”, koja također djeluje na sjeveru.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button