Hronika

NASILNI PROTESTI KFOR potvrđuje: Povređeno oko 25 italijanskih i mađarskih vojnika

U nasilnim protestima Srba u Zvečanu danas je povrijeđeno oko 25 pripadnika mirovnih snaga KFOR-a. Ovu vijest je medijima potvrdila Kancelarija za informisanje KFOR-a, koja potvrđuje da su povrijeđeni van životne opasnosti i da se nalaze u zdravstvenom osoblju.

„Oko 25 povrijeđenih od strane multinacionalnog kontingenta tokom zadržavanja demonstranata koji su protestovali u opštini Zvečan. Jedinice KFOR-a su danas popodne raspoređene u 4 opštine na sjeveru Kosova kako bi obuzdale nasilne demonstracije do kojih je došlo nakon što su novoizabrani gradonačelnici opština pokušali da stupe na dužnost posljednjih dana. Suprotstavljajući se aktivnijim krajevima grupe, pojedini vojnici italijanskog i mađarskog kontingenta KFOR-a bili su predmet ničim izazvanih napada i zadobili traume sa prelomima i opekotinama od eksplozije zapaljivih sredstava“, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Na vrijeme zbrinuti u medicinskim jedinicama KFOR-a, trenutno se navodi da su povređeni pod nadzorom medicinskog osoblja koje procjenjuje njihovo stanje.

„Komandant misije KFOR-a, general-major Anđelo Mikele Ristuči, lično prati razvoj situacije i izražava saučešće muškarcima i ženama misije povređenim tokom sukoba. On je istakao da su ničim izazvani napadi na jedinice NATO neprihvatljivi i da će KFOR nastaviti da nepristrasno ispunjava svoj mandat“, navodi se u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTK Live

Više iz rubrike

Back to top button