Bošnjaci

NEZIM HALILOVIĆ MUDERRIS & HAJRUDIN HODŽIĆ U Prizrenu održana tribina na temu “Izazovi Bošnjačke regionalne suradnje”

Danas je u Prizrenu održana tribina pod nazivom “Izazovi Bošnjačke regionalne suradnje” u Bošnjačkom kulturnom centru. Panelisti na tribini bili su čuveni komandir 4. slavne muslimanske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, Nezim Halilović Muderris, i major 7. muslimanske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, Hajrudin Hodžić. Tribina je organizirana od strane Bošnjačke Zajednice Kulture “Preporod”.

Tema tribine bila je od izuzetne važnosti za bošnjačku zajednicu, posebno u regiji. Panelisti su naglasili važnost regionalne suradnje, koja bi mogla doprinijeti miru i stabilnosti u regiji. Istaknuli su kako je važno da bošnjačka zajednica bude aktivno uključena u procese regionalne suradnje i kako bi trebalo potaknuti veću suradnju među bošnjačkim zajednicama u regiji.

Muderris se osvrnuo na svoje iskustvo kao komandant 4. slavne muslimanske brigade, istaknuvši kako je vojna suradnja u vrijeme rata bila ključna za preživljavanje bošnjačke zajednice u Bosni i Hercegovini. Hodžić se osvrnuo na svoje iskustvo u mirovnim misijama, naglasivši kako je međunarodna i regionalna suradnja ključna za stabilnost regije.

Na tribini o “Izazovima Bošnjačke regionalne suradnje” u Prizrenu, prisustvovao je i Enis Imamović iz Novog Pazara, koji je naglasio važnost regionalne suradnje za razvoj bošnjačke zajednice. Govoreći o svom iskustvu u Novom Pazaru, Imamović je istaknuo kako je važno da se bošnjačke zajednice u regiji povezuju i surađuju kako bi se zajednički suočile sa izazovima.

Tribina je privukla brojne sudionike, gdje su se svi složili da je regionalna suradnja ključna za napredak i razvoj bošnjačke zajednice, te kako bi trebalo potaknuti veću suradnju i razmjenu iskustava među bošnjačkim zajednicama u regiji.

Organizatori su se zahvalili panelistima i sudionicima, istaknuvši kako će nastaviti organizirati tribine i događaje koji će poticati suradnju i razmjenu iskustava među bošnjačkom zajednicom u regiji.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Autor
Daut Šabani
Izvor
www.kosovo-press.info

Više iz rubrike

Back to top button