Bošnjaci

USPOSTAVLJANJE VEZA Predstavnik Bošnjaka Kosova Musa Bajmak u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini

Integracija Bošnjaka u regionu je od bitne važnosti, pogotovo za omladinu. Veoma nam je drago što smo uspostavili novu vezu sa bratskom državom Kosovo bez obzira na sve 'granice i prepreke'. Što se tiče dobivanja dvojnog državljanstva BiH za Bošnjake Kosova će biti od bitnijih tema na kome će se razgovarati u budućnosti. BiH, bez obzira na svoje probleme, misli na svoje Bošnjake van matice, iako se to ne osjeti kada budemo riješili zajedničke probleme itekako hoće

Predsjednik Udruženja studenata i omladine Bošnjaka Kosova, ujedno i direktor nevladine organizacije “ADET”, Musa Bajmak, nalazi se u zvaničnoj posjeti Sarajevu.

Prioritet posjete Sarajevu je uspostavljanje veza između Bosne i Bošnjaka Kosova, civilnog sektora, studiranje naših studenata u BiH, kao i vizna liberalizacija radi putovanja.

“Prioritet moje posjete Sarajevu je uspostavljanje veza između Bosne i Hercegovine i Bošnjaka Kosova, povezivanje omladine, povezivanje nevladinog sektora, slanje naših studenata na studije u Sarajevo, ali i liberalizacija viza kako bi nam bilo olakšano putovanje za Bosnu”, rekao je Musa Bajmak za KosovoPress.

Musa Bajmak je također posjetio i predsjedništvo Bosne i Hercegovine gdje je obavio razgovor sa šefom kabineta predsjedništva Alijom Kožljakom.

“Konstitutivan sastanak sa šefom kabineta predsjednika predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirović, gospodinom Alijom Kožljak u zgradi predsjedništva BiH. Integracija Bošnjaka u regionu je od bitne važnosti, pogotovo za omladinu. Veoma nam je drago što smo uspostavili novu vezu sa bratskom državom Kosovo bez obzira na sve ‘granice i prepreke’. Što se tiče dobivanja dvojnog državljanstva BiH za Bošnjake Kosova će biti od bitnijih tema na kome će se razgovarati u budućnosti. BiH, bez obzira na svoje probleme, misli na svoje Bošnjake van matice, iako se to ne osjeti kada budemo riješili zajedničke probleme itekako hoće.”, prenio je gospodin Alija Kožljak.

Bajmak je također obavio posjetu i gradonačelnici grada Sarajeva Benjamini Karić.

Također je gostovao i u emisiji “Dobar Dan BiH” na televiziji “Hayat” gdje je izneo probleme Bošnjaka Kosova.

Emisiju pogledajte ispod:


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
www.kosovo-press.info

Više iz rubrike

Back to top button