Region

ODREĐENO MU ZADRŽAVANJE Dječak koji je izvršio masakr u školi u Beogradu ne može krivično odgovarati jer nema 14 godina

Učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar”, Kosta Kecmanović (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopćeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prenosi Blic.

Kako se navodi u saopćenju tužilaštva, prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

“Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti”, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Kako se navodi, prethodno su na mjestu događaja uviđaj obavili dežurni zamjenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od Koste Kecmanovića uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Također je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanaci.

Iz Tužilaštva Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button