Hronika

NASILJE U PORODICI Žena pretukla supruga, u pomoć joj pritekao i njen otac

Slučajevi nasilja u porodicama su prilično česta pojava na Kosovu i u većini slučajeva žrtve su devojke i žene. Rijetko se dešava da su muškarci ti koji doživljavaju fizičko i psihičko nasilje od strane članova porodice. Ali nešto drugo se nedavno dogodilo u porodici u Lipljanu, gdje je jedna osoba zatražila pomoć policije, prenosi Kosova.info.

Izvori iz Tužilaštva javili su da su žrtvu, staru 43 godine, fizički napali supruga i njen otac (tast), koji su iz za sada nepoznatih razloga nad njim izvršili nasilje.

Prema iskazu muškarca, slučaj se dogodio jučer navečer, kada su ga supruga i njegov tast pretukli, nanijevši mu tjelesne povrijede, zbog čega je zatražio ljekarsku pomoć u bolnici.

Suočen sa ovom situacijom, žrtva je odlučila da obavijesti policiju o nasilju koje je doživio.

Kao rezultat prijavljivanja slučaja, osumnjičeni su sprovedeni u stanicu na razgovor, gdje su dali izjave u vezi sa slučajem.

Nakon okončanja policijskog postupka, po nalogu državnog tužioca, protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su počinili krivično dijelo ‘nasilje u porodici’.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
kosova.info

Više iz rubrike

Back to top button