Politika

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA PRELIMINARNI REZULTATI: PDK dobio Zvečan i Zubin Potok, Samoopredjeljenje Sjeverna Mitrovica i Leposavić

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, na vanrednim izborima u četiri općine na sjeveru Kosova, Samoopredjeljenje je pobjedilo u Sjevernoj Mitrovici i Leposaviću, dok je Demokratska partija Kosova (PDK) pobjedila u Zvečanu i Zubinom potoku, preneo je Reporteri.

Na današnjim izborima na sjeveru, glasalo je svega 13 osoba srpske nacionlanosti, što je tek 0,029 odsto Srba sa sjevera Kosova.

Na četiri opštine na sjeveru, kandidate su uglavnom i imale samo PDK i Samoopredjeljenje.

Prema preliminarnim rezultatima iz biračkih centara, u Sjevernoj Mitrovici kandidat Samoopredjeljenja Erden Atić osvojio je 519 glasova. Inače, Atić je na prošlim izborima, 2021. godine, osvojio 1.056 glasova.

Kandidat PDK-a, Taulant Kelmendi osvojio je 186 glasova, a Betim Osmani iz Građanske inicijative 75 glasova.

U Leposaviću je Samoopredjeljnje, odnosno njihov kandidat Lulzim Hetimi, osvojilo 100 glasova, dok je kandidatkinja PDK Albulena Behluli Hetemi osvojila 34 glasa.

Lider Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović, iako je povukao kandidaturu, osvojio je dva glasa, jer je i njegovo ime ostalo na glasačkom listiću.

U Zvečanu je Ilir Peci, kandidat PDK, osvojio 114 glasova, a Fetah Peci iz Samoopredjeljenja 71 glas.

Kandidatkinja Slađana Pantović osvojila je pet glasova. Ona je na prošlim izborima, prije dvije godine, osvojila 86 glasova.

Izmir Zeqiri, iz PDK je u Zubinom Potoku dobio 196 glasova, a njegov jedini protivkandidat iz Samoopredjeljenja, Flatron Hasani – 180 glasova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button