Region

PREMIJER CRNE GORE Abazović: Kurti da ne brine o Crnoj Gori, ima ko će to da radi

Albin Kurti može mirno da spava i nema potrebe da on, ili bilo ko u regionu, brine za budućnost Crne Gore, poručio je predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, komentarišući izjavu premijera Kosova da je zabrinut da će crnogorski narod nestati, ukoliko na predsjedničkim izborima ne pobjedi Milo Đukanović, prenio je Reporteri.

“Imam ogromno poštovanje prema premijeru Kosova, ali mislim da i kod kuće svi imaju problema i niko ne treba da brine za Crnu Goru osim nas. Ne volim da pravim nesporazum, ali mislim da svi mogu mirno da spavaju što se Crne Gore tiče. Crna Gora već dvije godine ima dobre rezultate, ide u dobrom pravcu u pogledu vladavine prava, pravde i ekonomije. Ako dobro spavamo u Crnoj Gori, onda nema potrebe da se neko brine u regionu. Mi smo veoma mirna zemlja i trudićemo se da se ovim pitanjima bavimo u budućnosti. Ovo nema veze sa premijerom Kosova, već sa nekim izjavama koje su stigle od mnogih političara iz regiona”, naglasio je Abazović.

Upitan o optužbama da je novi crnogorski predsjednik Jakov Milatović prosrpski i proruski orijentisan, Abazović je rekao da je on “proevropskog profila” i da je srećan što je pobjedio na izborima.

“Novi predsjednik Crne Gore ima proevropski profil. Veoma sam srećan što je pobjedio na izborima poslije 30 godina, nadam se da je vjetar 90-ih koji je bio u Crnoj Gori prošao i mislim da ćemo u budućnosti imati mnogo relaksiraniju politiku i mnogo bržim koracima ići ka Evropskoj uniji”, rekao je Abazović.

Kada je riječ o odnosima sa Kosovom poslije Milatovićeve pobjede, on je dodao da se odnos prema Kosovu neće mijenjati i izrazio uvjerenje da će novi predsjednik Crne Gore sa istom voljom kao dosad sarađivati sa Kosovom.

“Mislim da se odnos prema Kosovu neće promjeniti. Odnosi sa Kosovom su veoma dobri, vlade dobro sarađuju. Uvjeren sam da će i predsjednik sarađivati sa istom voljom”, rekao je Abazović.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button